Hold godt fast i skolen!


Glæde og tryghed i skolelivet er meget vigtigt for alle, der går i skole. Begynder det først at gå skævt på det område, gælder det om at få rettet op, så hurtigt som muligt, inden problemet bliver for omfattende og derved sværere at løse.

Hvis der opstår skoleproblemer, af den ene eller anden årsag, kan det få angsten til at stige, hos den person der er i problemer. Over længere tid, kan angsten fylde så meget, at den i sig selv bliver et problem og svær at komme ud af.

Forskellige stresssymptomer begynder måske at vise sig. Det kan være ondt i maven om morgenen eller aftenen før skolegang, kvalme eller lignende. Signaler om, at der er noget, der skal snakkes om, inden fraværet fra skolen bliver for omfattende og dermed sværere at få rettet op på.

Måske kan barnet eller den unge ikke selv forstå eller sætte ord pa problemet, men skal have hjælp fra forældre, lærere eller andre sagkyndige.

Det er en rigtig god ide at tage skolefraværet meget alvorligt, da der kan ligge mobning eller andre skadelige årsager til grund for udeblivelsen. Den manglende lyst til at deltage i skolelivet kan også have faglige årsager eller en blanding af sociale og faglige problemer.

Omkring puberteten, der er en meget sårbar livsfase, kan der ofte opstå skoleproblemer, som klares bedst ved at den unge, sa hurtigt som muligt, bliver støttet og hjulpet videre.

Min erfaring er, at den skolefri periode skal være så kort som mulig, da problemerne ofte vokser, når den unge isolerer sig derhjemme og derved kan miste vigtig selvtillid som der er brug for til at klare verden udenfor hjemmet.

Mobning, psykisk som fysisk skal stoppes med det samme. Er det umuligt, skal der hurtigt findes et andet skoletilbud, så livet kan gå videre for den unge.

 Psykolog Tove Humaidan // tohumaidan@yahoo.com // 30516009 // Snævringen 8a, 5700 Svendborg