Begynd med dig selv!


Det er opskriften på de fleste fremskridt og udviklingsprocesser.

Især hvis du kan fornemme stress i kroppen på en eller anden måde, så er det vigtigt at mærke efter og finde ud af, hvad der er på spil. Hvad det er der vækkes i dig. Er det gammel angst for afvisning? Jalousi? Eller måske noget andet?

Det er ofte i bestemte situationer, at din stress aktiveres og at du får mulighed for at påvirke dig selv og derved udvikle dig.

Et eksempel kunne være, når familien er samlet og snakken går frem og tilbage om hvordan familiens ældste medlem og midtpunkt bedst hjælpes. Imens tingene diskuteres og aftales, kan man prøve at lægge mærke til sine egne reaktioner, især hvis de er negative, er der muligvis en frustration på spil og derved mulighed for at lære noget om sig selv.

Måske føler man sig overset og forbigået og det kan være årsagen til de negative følelser. Det er vigtigt at gå i dialog med sig selv og analysere situationen som den er her og nu.

Ofte er det gamle episoder og tidligere konflikter, der vækkes til live i en nutidig situation.

Det, der giver udvikling her og nu er, hvis man kan arbejde med sig selv og få bearbejdet det gamle mønster, så det ikke gang på gang dukker op, når nye udfordringer skal klares i nuet.

Ved at holde fast i sig selv pa denne måde bliver du bedre og bedre til at genkende de gamle mønstre, der vækker din stress i nutidige situationer.

Du kan blive fri for disse ubehagelige følelser og i stedet få energi til udvikling, ved at arbejde med dig selv på ovenstående måde.

 Psykolog Tove Humaidan // tohumaidan@yahoo.com // 30516009 // Snævringen 8a, 5700 Svendborg